ØKOLOGISKE FRIKADELLER OG KARTOFFELSALAT MED ÆRTER OG RADISER

INGREDIENSER

400 g hakket øko grisekød
1 stor tsk flagesalt
Et drys friskkværnet sort peber
1 tsk tørret øko timian
1 øko æg
3 spsk. øko mælk
2 dl revet øko hvidkål
1 lille revet øko løg
½ dl øko havregryn
2 spsk. øko koldpresset jomfruolivenolie

Kartoffelsalat med ærter og radisser
750 g kogte øko kartofler
12 øko radiser
1 bakke øko sugarsnaps
1 øko rødløg
1 øko hjertesalathoved

Dressing:
3 dl øko skyr
3 tsk flydende øko honning
Revet skal fra 1 hel øko citron og lidt saft
Et drys flagesalt og lidt friskkværnet sort peber
1 bundt frisk øko dild, gem lidt til pynt

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

 

FREMGANGSMÅDE

Rør kødet sejt med salt. Tilsæt derefter peber, timian, æg, mælk, revet hvidkål og løg samt havregryn. Rør farsen godt sammen og lad den hvile køligt i en halv times tid. Varm en pande op, form 12 frikadeller af farsen og steg dem gyldne og sprøde i olien på panden. De skal have ca. 3. minutter på alle 3 sider.

Skær de kogte, afkølede kartofler i tern og bland dem med radisser i skiver, sugarsnaps i strimler og fintsnittet rødløg. Skær bunden af hjertesalaten og fordel salaten i stimler på et fad. Fordel kartoffelblandingen hen over. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og servér den til kartoffelsalaten eller kom den over salaten. Spis kartoffelsalaten sammen med frikadellerne.

Foto: Winnie Methmann

 

Vidste du at...

De økologiske grise har adgang til det fri...