BUTTERNUT MED BRUNET SMØR
INGREDIENSER
Det skal du bruge:
1 butternutsquash
2 spsk. smør (til pensling)
Salt
100 g hasselnødder
100 g smør
1 håndfuld salvieblade
Hovedret til 2-3 personer / Tilbehør til 4-6 personer
Det skal du gøre:
Tænd ovnen på 180 grader. Flæk butternutten på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skræl de to halvdele, læg dem med skærefladen nedad på et bræt, og skær tynde snit i græskarret. Pas på ikke at skære hele vejen igennem.
Læg butternutten på bagepapir på en bageplade, og pensl den med smeltet smør. Krydr den med salt, og bag den i den varme ovn i 1-1½ time, til den er helt mør. Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Smut de værste hinder af, og hak nødderne groft.
Smelt smørret i en kasserolle sammen med salviebladene. Lad smørret brune, og salvien riste let. Servér din butternut med brunet smør og ristede nødder.
TIP
Læg evt. græskarret mellem to smørebrætter, når du snitter i den – så du ikke skærer helt igennem. Husk, at græskar kan være ret fadt, så salt grundigt, og smag evt. det brunede smør til med en smule citronsaft.
Opskriften er udarbejdet af Louisa Lorang.