CITRUSGLØG

INGREDIENSER

Fyld

100 g tørrede tranebær

1 dl Cointreau

 

Gløgg

2 appelsiner

8 hele kardemommekapsler

20 g frisk ingefær

1 liter æblemost

3 dl friskpresset appelsinsaft

6 hele nelliker

1 hel stang kanel

10 peberkorn

2 spsk. fast honning

1 flaske tør hvidvin

3 dl Cointreau

 

Servering

2 klementiner

1 appelsin

5 kumquats

6-8 personer

Det skal du gøre:

Hæld tranebær og Cointreau i en bøtte. Luk den til, og lad dem trække på køl natten over.

Skræl den yderste skal af appelsinerne med en tyndskræller eller kartoffelskræller, og pres saften af dem – der skal blive 3 dl.

Knus kardemommekapslerne, og skær ingefæren i skiver. Hæld det hele i en gryde sammen med æblemost, appelsinsaft, nelliker, kanel og peber. Lad det simre i 10-15 minutter under låg. Sigt det hele, kog op igen, og tilsæt honning. Tilsæt vin og Cointreau, og hold nu gløggen lige under kogepunktet.

Skær citrusfrugterne i skiver. Servér gløggen i en stor kande med de udblødte tranebær og skiver af citrusfrugter.

Opskriften er udarbejdet af Louisa Lorang.