ORANGESYLTEDE SILD

INGREDIENSER

4 dl lagereddike

4 dl sukker

1 spsk. korianderfrø

½ tsk. stødt allehånde

6 kumquats – kan udelades

1 appelsin

1 citron

300 g marinerede sild (gammeldags modnede)

 

Til 4 personer

Det skal du gøre:

Kom eddike og sukker i en gryde sammen med koriander og allehånde, og kog det op, til sukkeret er smeltet.

Skær kumquats, appelsin og citron i skiver. Kom dem i den varme lage, og kog i 1-2 minutter. Tag lagen af varmen, og køl den helt ned i køleskabet.

Skær sildene i portionsstykker, og læg dem i den kolde syltelage, så den dækker. Lad sildene trække tildækkede i køleskabet i 1-2 dage.

Opskriften er udarbejdet af Louisa Lorang.

Citat:

 Når jeg beværter en flok af sildespisere, tager de virkelig godt imod den her opskrift. Jeg bruger naturligvis økologiske citrusfrugter, og man kan spise lidt af de syltede citrus på sin sildemad. Det er så godt! Servér dem gerne med cremefraiche, rugbrød og store, salte kapers.

Opskriften er udarbejdet af Louisa Lorang.