BAGTE ØKOKARTOFLER MED KARAMELLISEREDE PORRER OG OKSEKØD

INGREDIENSER

Bagte kartofler

4 stk. øko bagekartofler
2 tsk. salt
Creme fraiche dressing
225 g øko creme fraiche 18 %
1 bundt øko purløg, finthakket
0,5 tsk. øko sukker
Salt/peber

Oksekød i tern

350 g øko oksekød
2 spsk. øko olivenolie
1 tsk. øko røget paprika
1 tsk. salt

Karamelliserede porre

2 stk. øko porrer
30 g øko smør
2 tsk. øko sukker
1 tsk. salt

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Bagte kartofler

Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Vask kartoflerne grundigt. Snit et kryds på den lange led og drys med salt. Kom kartoflerne i et ildfast fad og bag kartoflerne i ca. 1,5 time.

Creme fraiche dressing

Rør ingredienserne sammen og smag til med sukker, salt og peber. Opbevar dressingen på køl indtil brug.

Oksekød i tern

Skær oksekød i mundrette tern. Varm en pande op med olie og brun kødet af. Tilsæt paprika og salt og steg kødet til gennemstegt.

Karamelliserede porre

Vask porrer grundigt og skør dem i tynde skiver. Smelt smør på en pande ved middelvarme og tilsæt porrer. Steg porrerne til de er klare, tilsæt sukker og salt. Lad porrerne stege til de tager lidt farve.


Anret de bagte kartofler med karamelliserede porrer, krydret oksekød i tern og creme fraiche dressing.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...