
BAGTE ØKOKARTOFLER MED KARAMELLISEREDE PORRER OG OKSEKØD
INGREDIENSER
Bagte kartofler
4 stk. øko bagekartofler
2 tsk. salt
Creme fraiche dressing
225 g øko creme fraiche 18 %
1 bundt øko purløg, finthakket
0,5 tsk. øko sukker
Salt/peber
Oksekød i tern
350 g øko oksekød
2 spsk. øko olivenolie
1 tsk. øko røget paprika
1 tsk. salt
Karamelliserede porre
2 stk. øko porrer
30 g øko smør
2 tsk. øko sukker
1 tsk. salt
Opskrift af: Frederikke Wærens
Til 4 personer
FREMGANGSMÅDE
Bagte kartofler
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Vask kartoflerne grundigt. Snit et kryds på den lange led og drys med salt. Kom kartoflerne i et ildfast fad og bag kartoflerne i ca. 1,5 time.
Creme fraiche dressing
Rør ingredienserne sammen og smag til med sukker, salt og peber. Opbevar dressingen på køl indtil brug.
Oksekød i tern
Skær oksekød i mundrette tern. Varm en pande op med olie og brun kødet af. Tilsæt paprika og salt og steg kødet til gennemstegt.
Karamelliserede porre
Vask porrer grundigt og skør dem i tynde skiver. Smelt smør på en pande ved middelvarme og tilsæt porrer. Steg porrerne til de er klare, tilsæt sukker og salt. Lad porrerne stege til de tager lidt farve.
Anret de bagte kartofler med karamelliserede porrer, krydret oksekød i tern og creme fraiche dressing.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden
Måske du også kunne være interesseret i...

OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD AF FREDERIKKE WÆRENS
10 opskrifter med mere grønt og bedre oksekød. Når du vælger økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Grøn & Ko
giver dig viden om, hvordan økologisk kvæg bidrager til biodiversitet, sund jord og en mere klimabevidst fødevareproduktion.

Derfor skal du vælge økologisk oksekød og mælk
Dyrevelfærd, biodiversitet og klima