BOWL MED BULGUR, BAGT BLOMKÅL OG ØKO STEAK PÅ TOPPEN

INGREDIENSER

Marineret flanksteak

4 spsk. øko soya
2 spsk. øko honning
2 øko hvidløgsfed, presset
300 g øko flanksteak

Bagt blomkål

1 stk. øko blomkålshoved
2 tsk. øko paprika
1 tsk. øko oregano
1 tsk. salt
2 spsk. øko olivenolie 


Bulgur

200 g øko bulgur
4 dl vand
1 bouillonterning

Desuden

½ øko agurk, i tynde strimler
1 øko æble, i tern
Frisk øko oregano

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Marineret flanksteak

Rør soya, honning og hvidløg sammen i en skål. Læg kødet i marinaden og stil på køl i 1 time. 
Brun herefter kødet på en pande ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Steg kødet i ca. 10 min. ved svag varme og vend det et par gange undervejs. Lad kødet hvile i 12 min. inden det skæres i tynde skiver.

Bagt blomkål

Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bræk blomkålshoved ud i mindre buketter og vend dem med paprika, oregano, salt og olivenolie. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 30-40 min. eller indtil de er gyldne. 

Bulgur

Skyl bulgur grundigt. Kom dem i en gryde med vand og bouillon. Bring gryden i kog og kog bulgur i ca. 20 min. Tilsæt evt. mere vand ved behov. Hæld vandet fra bulgur.
Anret bulgur i bunden af 4 skåle og fordel bagt blomkål og skiver af flanksteak på. Pynt med agurk i strimler, æbletern og frisk oregano. 

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kvæget er helt unikt, fordi det kan leve af græs og ikke skal have foder i den periode, hvor det er på græs. Kvæg omsætter altså markens græs til kød, som vi mennesker kan leve af. 

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

Måske du også kunne være interesseret i...