
BOWL MED BULGUR, BAGT BLOMKÅL OG ØKO STEAK PÅ TOPPEN
INGREDIENSER
Marineret flanksteak
4 spsk. øko soya
2 spsk. øko honning
2 øko hvidløgsfed, presset
300 g øko flanksteak
Bagt blomkål
1 stk. øko blomkålshoved
2 tsk. øko paprika
1 tsk. øko oregano
1 tsk. salt
2 spsk. øko olivenolie
Bulgur
200 g øko bulgur
4 dl vand
1 bouillonterning
Desuden
½ øko agurk, i tynde strimler
1 øko æble, i tern
Frisk øko oregano
Opskrift af: Frederikke Wærens
Til 4 personer
FREMGANGSMÅDE
Marineret flanksteak
Rør soya, honning og hvidløg sammen i en skål. Læg kødet i marinaden og stil på køl i 1 time.
Brun herefter kødet på en pande ved høj varme i ca. 1 min. på hver side. Steg kødet i ca. 10 min. ved svag varme og vend det et par gange undervejs. Lad kødet hvile i 12 min. inden det skæres i tynde skiver.
Bagt blomkål
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bræk blomkålshoved ud i mindre buketter og vend dem med paprika, oregano, salt og olivenolie. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 30-40 min. eller indtil de er gyldne.
Bulgur
Skyl bulgur grundigt. Kom dem i en gryde med vand og bouillon. Bring gryden i kog og kog bulgur i ca. 20 min. Tilsæt evt. mere vand ved behov. Hæld vandet fra bulgur.
Anret bulgur i bunden af 4 skåle og fordel bagt blomkål og skiver af flanksteak på. Pynt med agurk i strimler, æbletern og frisk oregano.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Kvæget er helt unikt, fordi det kan leve af græs og ikke skal have foder i den periode, hvor det er på græs. Kvæg omsætter altså markens græs til kød, som vi mennesker kan leve af.
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.
Måske du også kunne være interesseret i...

OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD AF FREDERIKKE WÆRENS
10 opskrifter med mere grønt og bedre oksekød. Når du vælger økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Grøn & Ko
giver dig viden om, hvordan økologisk kvæg bidrager til biodiversitet, sund jord og en mere klimabevidst fødevareproduktion.

Derfor skal du vælge økologisk oksekød og mælk
Dyrevelfærd, biodiversitet og klima