
CREMET PASTA MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN
INGREDIENSER
Tomatsauce
1 stk. øko løg, i små tern
3 stk. øko hvidløgsfed, presset
4 spsk. øko olivenolie
350 g små hele øko tomater
1 tsk. øko sukker
2 spsk. øko tomatpure
1 dåse hakkede øko tomater
2 dl øko piskefløde
0,5 dl kogevand fra pastaen
Salt/peber
Desuden
300 g øko pasta, f.eks. spaghetti
1 spsk. øko smør
1 øko højrebsbøf af 250 g eller anden udskæring
Øko parmesan, eller en anden hård ost
Øko basilikum
Friske øko tomater, i halve
Opskrift af: Frederikke Wærens
Til 4 personer
FREMGANGSMÅDE
Tomatsauce
Svits løg og hvidløg i olivenolie til de er klare. Tilsæt små tomater og lad dem stege med til de bliver bløde. Mas dem let ud. Drys sukker på og tilsæt tomatpuré. Hæld hakkede tomater og piskefløde på. Lad det simre ved svag varme.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
Tilsæt kogevand fra pastaen til saucen og smag til med salt og peber.
Smelt smør på en varm pande og lad smørret bruse af. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Steg bøffen 3 min. på hver side. Lad kødet hvile i 5 min. Skær herefter i tynde skiver.
Vend den kogte pasta i saucen og server pastaretten på et fad med skiver af kød, revet parmesan, tomater skåret i halve og frisk basilikum.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden
Måske du også kunne være interesseret i...

OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD AF FREDERIKKE WÆRENS
10 opskrifter med mere grønt og bedre oksekød. Når du vælger økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Grøn & Ko
giver dig viden om, hvordan økologisk kvæg bidrager til biodiversitet, sund jord og en mere klimabevidst fødevareproduktion.

Derfor skal du vælge økologisk oksekød og mælk
Dyrevelfærd, biodiversitet og klima