CREMET PASTA MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN

INGREDIENSER

Tomatsauce

1 stk. øko løg, i små tern
3 stk. øko hvidløgsfed, presset
4 spsk. øko olivenolie
350 g små hele øko tomater
1 tsk. øko sukker
2 spsk. øko tomatpure
1 dåse hakkede øko tomater
2 dl øko piskefløde
0,5 dl kogevand fra pastaen
Salt/peber

Desuden

300 g øko pasta, f.eks. spaghetti
1 spsk. øko smør
1 øko højrebsbøf af 250 g eller anden udskæring
Øko parmesan, eller en anden hård ost
Øko basilikum
Friske øko tomater, i halve

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Tomatsauce

Svits løg og hvidløg i olivenolie til de er klare. Tilsæt små tomater og lad dem stege med til de bliver bløde. Mas dem let ud. Drys sukker på og tilsæt tomatpuré. Hæld hakkede tomater og piskefløde på. Lad det simre ved svag varme.

Kog pastaen i rigeligt saltet vand.

Tilsæt kogevand fra pastaen til saucen og smag til med salt og peber. 

Smelt smør på en varm pande og lad smørret bruse af. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Steg bøffen 3 min. på hver side. Lad kødet hvile i 5 min. Skær herefter i tynde skiver. 

Vend den kogte pasta i saucen og server pastaretten på et fad med skiver af kød, revet parmesan, tomater skåret i halve og frisk basilikum.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...