
GRÆSKARSUPPE MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN
INGREDIENSER
Græskarsuppe
1 kg øko butternutsquash, i grove tern
1 kg øko hokkaido græskar, i grove tern
3 stk. øko gulerødder, i grove stykker
2 stk. øko løg, i store tern
4 stk. øko hvidløgsfed, hele
4 spsk. øko olivenolie
1 tsk. friskrevet øko ingefær
1 tsk. tørrede øko chiliflager
2 stk. øko timiankviste
1 L hønsebouillon
2 dl øko piskefløde
Salt/peber
Sprødt oksekød
2 spsk. øko olivenolie
2 tsk. øko paprika
200 g hakket øko oksekød
Syrlige æbletern
2 stk. øko æbler
1 stk. øko citron
Desuden
Frisk øko timian til pynt
Opskrift af: Frederikke Wærens
Til 4 personer
FREMGANGSMÅDE
Græskarsuppe
Skyl og ordn grøntsagerne og svits dem i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt ingefær, chiliflager og timian. Hæld bouillon på, læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 30 minutter eller til grøntsagerne er møre. Brug en stavblender og blend herefter til en lind suppe. Lad suppen småkoge og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber.
Sprødt oksekød
Varm en pande op med olie. Tilsæt paprika og lad det stege lidt. Tilsæt hakket oksekød og steg det ved høj varme under omrøring til det bliver sprødt.
Syrlige æbletern
Skær æbler i tern og vend dem med citronsaft.
Servér suppen med sprødt oksekød, syrlige æbletern og frisk timian.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden
Måske du også kunne være interesseret i...

OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD AF FREDERIKKE WÆRENS
10 opskrifter med mere grønt og bedre oksekød. Når du vælger økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Grøn & Ko
giver dig viden om, hvordan økologisk kvæg bidrager til biodiversitet, sund jord og en mere klimabevidst fødevareproduktion.

Derfor skal du vælge økologisk oksekød og mælk
Dyrevelfærd, biodiversitet og klima