GRÆSKARSUPPE MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN

INGREDIENSER

Græskarsuppe

1 kg øko butternutsquash, i grove tern
1 kg øko hokkaido græskar, i grove tern
3 stk. øko gulerødder, i grove stykker
2 stk. øko løg, i store tern
4 stk. øko hvidløgsfed, hele
4 spsk. øko olivenolie
1 tsk. friskrevet øko ingefær
1 tsk. tørrede øko chiliflager
2 stk. øko timiankviste
1 L hønsebouillon
2 dl øko piskefløde
Salt/peber

Sprødt oksekød

2 spsk. øko olivenolie
2 tsk. øko paprika
200 g hakket øko oksekød
Syrlige æbletern
2 stk. øko æbler
1 stk. øko citron

Desuden

Frisk øko timian til pynt

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Græskarsuppe

Skyl og ordn grøntsagerne og svits dem i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt ingefær, chiliflager og timian. Hæld bouillon på, læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 30 minutter eller til grøntsagerne er møre. Brug en stavblender og blend herefter til en lind suppe. Lad suppen småkoge og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber.

Sprødt oksekød

Varm en pande op med olie. Tilsæt paprika og lad det stege lidt. Tilsæt hakket oksekød og steg det ved høj varme under omrøring til det bliver sprødt.

Syrlige æbletern

Skær æbler i tern og vend dem med citronsaft.

Servér suppen med sprødt oksekød, syrlige æbletern og frisk timian.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...