GRØN NUDELSALAT MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN

INGREDIENSER

Marineret ribeye

250 g øko ribeye, i tynde strimler
2 spsk. øko olivenolie
2 spsk. øko soya
2 spsk. øko honning
Saften fra ½ øko lime
1 fed øko hvidløg, presset

Nudelsalat

½ lilla øko spidskål, fintsnittet
3 stilke øko grønkål, hakket
Saften fra ½  øko lime
1 tsk. salt
½ øko agurk, i strimler
2 øko gulerødder, i strimler
1 rød øko peberfrugt, i strimler
250 g øko nudler, kogte

Peanutbutter sauce

140 g øko peanutbutter
1 dl kogevand, fra nudlerne
2 spsk. øko soya
1 stk. øko hvidløgsfed, presset
1 tsk. friskrevet øko ingefær
Saften fra ½ øko lime 

Desuden

100 g øko saltede peanuts
Friske øko koriander 

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Marineret ribeye

Vend stimler af ribeye sammen med olivenolie, soya, honning, lime og hvidløg. Lad det hvile på køl i 1 time. Steg herefter kødet med marinaden på en pande ved middelhøj varme, indtil kødet har taget farve og er gennemstegt.

Nudelsalat

Snit og hak grønkål og ”klem” det sammen med limesaft og salt. Lad det stå i 10 min. Tilsæt agurk, gulerødder og peberfrugt. Vend nudlerne i.

Peanutbutter sauce

Rør peanutbutter med kogevand fra nudlerne. Justér efter, hvor tynd eller tyk du ønsker saucen. Tilsæt soya, hvidløg, ingefær og smag til med limesaft.

Vend peanutbuttersauce i nudelsalaten.

Vend til sidst marineret ribeye i og pynt med peanuts og koriander.

Økologisk kvæg er en vigtig del af vores økosystem og uundværligt, når vi ønsker at opretholde en rig natur med en mangfoldighed af insekter, fugle, pattedyr og planter. Det skyldes, at det økologiske kvæg skal på græs fra april til november, hvor dets efterladenskaber og adfærd skaber levesteder, næring og grobund for en bred vifte af arter og en sundere jord.

Opskrifterne er udviklet med støtte fra Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...