LINSETÆRTE MED ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN

INGREDIENSER

Tærtedej

75 g øko havregryn
150 g øko hvedemel
1 tsk. salt
125 g øko smør, koldt og skåret i tern
35 g vand

Fyld

1 dl røde øko linser
4 dl vand
1 hønsebouillonterning
300 g øko kartofler, i tern
1 øko rødløg, i tern
2 spsk. øko olivenolie
200 g hakket øko oksekød
5 øko æg
200 g øko hytteost
Salt/peber
Et par kviste frisk øko timian, hakket

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej

Blend havregryn til mel i en foodprocessor og tilsæt hvedemel. Kom smørret i imens der blendes til en grynet masse. Tilsæt vand og kør dejen til den er ensartet og sammenhængende. Læg tærtedejen på køl i 30 min.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og kom tærtedejen ned i et tærtefad på ca. 25-27 cm i diameter og fjern det andet stykke bagepapir. Tryk dejen godt rundt i siderne. Prik små huller med en gaffel i dejen. Forbag tærtebunden i 15 min.

Fyld

Skyl linserne godt og kom dem i en gryde med vand og bouillon. Kog linserne ved svag varme i 15 min. Skær kartofler i tern og tilsæt dem i vandet. Lad kartoflerne koge med i yderligere 15 min. Hæld herefter vandet fra.
Varm en pande op med olie og svits løgene heri. Tilsæt kødet og steg til det er brunt. Tag panden af varmen.
Pisk æg, hytteost, salt, peber og timian sammen.
Fordel linser og kartofler på den forbagte tærtebund sammen med løg og kød. Hæld æggemassen på og bag tærten i ca. 30 min. Lad tærten afkøle inden den skæres i stykker. Server evt. med en enkel grøn salat.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...