ØKOLOGISK BELUGA- OG OKSEKØDSBOLOGNESE

INGREDIENSER

Beluga bolognese

2 øko løg, i små tern
4 øko hvidløgsfed, finthakket
2 tsk. tørret øko timian
2 tsk. tørret øko oregano
25 g øko olivenolie
2 øko bladselleri, i små tern
3 øko gulerødder, i små tern
½ øko aubergine, i små tern 
300 g øko hakket oksekød
140 g øko tomatpure
1 dåse hakkede øko tomater
4 dl vand
2 bouillonterninger
2 laurbærblade
2 dl øko belugalinser
1 dl øko piskefløde
25 g øko smør
1 tsk. øko sukker
Salt/peber

Desuden

1-2 øko squash, revet i tynde strimler
Revet øko ost, f.eks. ravost
Frisk øko persille, finthakket

Opskrift af: Frederikke Wærens

Til 4 personer

FREMGANGSMÅDE

Beluga bolognese

Svits løg, hvidløg, timian og oregano i olie i en gryde. Tilsæt bladselleri, gulerødder og aubergine og lad det stege med i ca. 5 min. Hæld det over i en skål og brun hakket oksekød af i gryden. Kom grøntsagerne tilbage i gryden sammen med tomatpuré. Steg det godt og hæld hakkede tomater og vand på samt bouillonterningerne og laurbærblade. Kom låg på og lad det simre i 20 min.

Skyl belugalinserne godt og hæld dem i gryden og tilsæt piskefløde. Lad belugalinserne simre med i min. 25 min., men gerne i 1 time under låg. Rør i gryden undervejs. Tilsæt smør og smag til med sukker, salt og peber.

Server belugabolognese på squashstrimler og top med revet ost og hakket persille.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden

Måske du også kunne være interesseret i...