
SPRØDE RÖSTI MED RØDBEDE OG ØKO OKSEKØD PÅ TOPPEN
INGREDIENSER
Til 4 personer
Rösti med rødbede
1 kg øko kartofler
3 øko gulerødder, ca. 250 g
2 øko rødbeder, ca. 400 g
1 øko æg
10 g salt
2 tsk. tørret øko timian
0,5 dl øko olivenolie
Peberrodsdressing
225 g øko creme fraiche 18%
20 g øko revet peberrod
2 tsk. citronsaft fra øko citron
Salt/peber
Desuden
1 spsk. øko smør
300 g øko højrebsbøffer
Salt/peber
100 g øko rucola
Fintrevet skal af 1 øko citron
Evt. ekstra peberrod til pynt
Opskrift af: Frederikke Wærens
Til 4 personer
FREMGANGSMÅDE
Rösti med rødbede
Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder. Riv kartoflerne groft og kom dem i en skål med vand. Skift vandet 2-3 gange eller indtil vandet er klart og stivelsen er trukket ud af kartoflerne. Klem kartoflerne fri for væske i et viskestykke. Riv gulerødder og rødbeder groft. Klem væsken fra i et viskestykke. Tilsæt gulerødder, rødbede og kartofler i en skål. Tilsæt æg, salt og timian. Rør det godt sammen.
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie. Kom röstimassen på og fordel den ud, så den ligger i et tyndt lag. Pensl med olivenolie ovenpå. Bag röstien i ca. 40-45 min.
Lad röstien afkøle i 15 min. på en bagerist. Fjern herefter forsigtigt bagepapiret og skær eller klip röstien ud i 8 firkanter.
Peberrodsdressing
Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere peberrod. Opbevar dressingen på køl indtil servering.
Oksekød på toppen
Smelt smør på en varm pande og lad smørret bruse af. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Steg bøffen 3 min. på hver side. Lad kødet hvile i 5 min. Skær herefter i tynde skiver.
Servér rösti med peberrodsdressing, rucola, skiver af kød, revet citronskal, ekstra peberrod, salt og peber.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.
Måske du også kunne være interesseret i...

OPSKRIFTER MED ØKOLOGISK OKSEKØD AF FREDERIKKE WÆRENS
10 opskrifter med mere grønt og bedre oksekød. Når du vælger økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Grøn & Ko
giver dig viden om, hvordan økologisk kvæg bidrager til biodiversitet, sund jord og en mere klimabevidst fødevareproduktion.

Derfor skal du vælge økologisk oksekød og mælk
Dyrevelfærd, biodiversitet og klima